Proizvod je bio dodan u košaricu

Balon lateks "Dinosauri rođendanski" 6 kom

22,00 KM

Komada u pakiranju: 6
Šifra artikla BRN_5000226
Naziv proizvoda: BRN Balon Lateks D11 Birthday Boy 1C5S 6ct
  Vrati se na komplet
  Ukloni iz kompleta
  Natrag na spisak

Lateks baloni  tematski su oslikani za razne prigode i proslave. Balone možete međusobno kombinirati prema boji.

Ovi lateks baloni  prodaju se NAPUHANI ili ako želite možete ih kupiti nenapuhane.

Lateks baloni napuhani helijem lebde u zraku. Helijski baloni od lateksa napuhani su posebno za vas neposredno prije datuma vašeg slavlja. Napuhani baloni se uobičajeno šalju u većoj ambalaži.

Ako ne želite napuhane balone, možete ih „ispuhati“ tako da u označenom polju Želim napuhan balon helijem! klikom odstranite kvačicu. U tom slučaju šaljemo nenapuhane balone pakirane u originalnom omotu, a možete ih sami napuhati helijem iz helijskog spremnika koji isto kupujete putem naše online prodaje.
Balone možete napuhati i običnim zrakom pomoću ručne pumpe, ali baloni ne lebde.

PRILIKOM KUPOVINE NAPUHANIH BALONA OBAVEZNO PROČITAJTE USLOVE DOSTAVE! MOLIMO, PROČITAJTE INFORMACIJE O TOME KAKO SE POSTUPA S BALONIMA.

Dodatne informacije pronađite u rubrici INFORMACIJE.

TIJEK ONLINE KUPOVINE, OBRADA NARUDŽBE I DOSTAVA/PREUZIMANJE

1.   TOK ONLINE KUPOVINE

Kada korisnik preda svoju narudžbu u online trgovinu  Balonmania, na svoju e-mail adresu primi potvrdu o narudžbi (1. obavijest).

Ekipa Balonmania započinje s obradom narudžbe i u najkraćem mogućem (radnom) vremenu. Zadržavamo pravo kontaktirati korisnika na telefonski broj koji nam je ostavio ako je to potrebno za optimalno rješavanje poteškoća ili provjeru informacija.

a)  obrada narudžbe, dostava/preuzimanje

Nakon cjelokupne obrade narudžbe online trgovina Balonmania pripremljen paket šalje u najkraćem mogućem vremenu ili ga pripremi za osobno preuzimanje u jednoj od naših poslovnica – ovisno o izboru korisnika u samom tijeku kupovanja. O tome obavijesti korisnika na njegovu e-mail adresu – obavijesti ga da je paket pripremljen za osobno preuzimanje ili da je paket poslan (2. obavijest).

b)  uvjeti obrade narudžbe KOJA SADRŽI BALONE NAPUHANE HELIJEM ILI ZRAKOM I NJIHOVA DOSTAVA/PREUZIMANJE

Ako narudžba sadrži balone napuhane helijem ili zrakom i figure iz napuhanih balona, uzet ćemo u obzir odabrani datum dostave i definirati najoptimalnije vrijeme za preuzimanje u jednoj od naših poslovnica ili za slanje.

Kada želite naručiti balone napuhane helijem ili zrakom i figure iz napuhanih balona, bit ćete već u samom procesu kupovine upozoreni da označite željeni datum preuzimanja ili dostave. U kalendaru ćete označiti željeni datum dostave ili preuzimanja, pritom svakako uzmite u obzir slijedeće:

A) da je naručeno moguće preuzeti u našim poslovnicama samo u radno vrijeme pojedine poslovnice, a da je dostava od strane dostavne službe moguća samo od ponedjeljka - petka.

B) da je balone napuhane helijem ili zrakom potrebno naručiti najmanje 3. dana unaprijed(za osobno preuzimanje najmanje 3 dana unaprijed)

C) baloni su napuhani helijem (koji polako hlapi iz balona), zato ne definirajte datuma dostave balona napuhanih helijem prebrzo – molimo uzmite u obzir DODATNE  INFORMACIJE za ovu vrstu proizvoda.

Nakon cjelokupne obrade narudžbe online trgovina Balonmania pripremljen paket šalje u najkraćem mogućem vremenu ili ga pripremi za osobno preuzimanje u jednoj od naših poslovnica – ovisno o izboru korisnika u samom tijeku kupovanja. O tome obavijsti korisnika na njegovu e-mail adresu – obavijesti ga da je paket pripremljen za osobno preuzimanje ili da je paket poslan (2. obavijest).

2. NAČIN DOSTAVE

Za nas pakete na području Bosne i Hercegovine dostavlja BH POŠTA. Ako Vas prilikom pokušaja uručenja paketa neće biti na navedenoj adresi, paket možete osobno preuzeti na šalteru Vašeg najbližeg poštanskog ureda.

3. TROŠAK DOSTAVE

Tabela troškova dostave i osebnog preuzimanja paketa:

 

Dostava PAKETA A*

Dostava PAKETA B*

Dostava PAKETA C*

 14 KM

 17 KM

 21 KM

 

 

Osobno preuzimanje - besplatno:

Harlequin d.o.o. Zenica – BALONMANIA shop

Dr.Adolfa Goldbergera 7d

72000 Zenica

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak od 8 do 16 h

 

*O tome u koji paketni razred spada Vaš paket (dostava PAKETA A/B/C) saznat ćete detaljno u samom procesu online kupovine, već prema Vašem odabiru narudžbe dodijelit će se automatski pripadajuća poštarina.

 

4. DOSTAVA NA SVE ADRESE NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE

Naš partner pakete dostavlja na adresu koja je unešena prilikom predaje narudžbe. U svoj profil možete unijeti više različitih adresa za dostavu, a iz kojih onda odabirete jednu prilikom predaje narudžbe.

Dostavna služba pošte pakete dostavlja u vrijeme svog radnog vremena i prema terminima dostava poštara određenog poštanskog ureda. Možete se odlučiti za dostavu na bilo koje drugo ime i adresu, npr. na adresu vašeg posla. Ako ste prilikom online kupovanja odabrali kao način plaćanja gotovinu pouzećem, molimo Vas da osoba koja preuzima paket ima dovoljno gotovine prilikom uručenja paketa. Ako je odabrana dostava na službenu adresu, dostavljač će paket uručiti osobi ovlaštenoj za preuzimanje pošiljke u firmi.

Ako Vas u vrijeme dostave nema na predviđenoj adresi (firma, ured, bolnica, studentski ili đački dom itd.), dostavljač će Vam ostaviti obavijest na kojem su upute o daljnjem postupanju. Uobičajeno je da Vas pozovu da  podignete paket u poštanskom uredu.

5. OBRADA OŠTEĆENIH POŠILJAKA (ODŠTETNI ZAHTJEV)

Prilikom uručenja paketa korisnik će dostavljaču potpisati da je preuzeo paket, isto tako će potpisati da je pošiljka neoštećena i da sadrži sve naručene proizvode. Korisnik je prije potpisa preuzimanja pošiljke dužan provjeriti je li pošiljka neoštećena i sadrži li pošiljka sve naručeno, jer naknadne reklamacije ne možemo uvažiti.

U online trgovini Balonmania sve proizvode prije pakiranja i slanja pregledamo i pažljivo i sigurno zapakiramo. I uz najbolju pažnju moguće je da se dogodi oštećenje u samoj dostavi; pošiljka se može otvoriti ili se dio sadržaja izgubi. Zato je korisnik dužan provjeriti pošiljku odmah prilikom uručenja. Samo tako možemo osigurati uspješno rješavanje bilo kakvih reklamacija.

Ako je ambalaža vidljivo oštećena, ako manjka dio sadržaja pošiljke ili ako opazite oštećenje na proizvodima, molimo da odmah odbijete pošiljku. Zajedno sa dostavljačem ispunite zapisnik – opišite oštećenje, greške itd. i potpišite se. Ako je moguće poslikajte oštećenje ili grešku. Jedan izvod zapisnika ostane Vama korisniku, a drugi uzme dostavljač. Paket ne preuzimajte, nego ga vratite dostavljaču - nama se paket vraća u našu firmu, a mi ćemo onda zajedno s Vama pokušati najbolje riješiti nastalu situaciju.

POSEBNO UPOZORENJE:

Korisnik je dužan naručene balone napuhane helijem ili zrakom i figure iz napuhanih balona (baloni su napuhani helijem ili zrakom na želju i po narudžbi korisnika) preuzeti u dogovorenom roku. Ako korisnik balone ne preuzme najkasnije na definirani dan preuzimanja* reklamacije (povrat novca) za napuhane balone  ne uvažavamo.

Isto tako korisnik je dužan pošiljku pregledati odmah prilikom preuzimanja. Ako proizvod ne odgovara naručenom ili ako korisnik otkrije materijalni nedostatak (puknuti baloni), pošiljku mora odbiti odmah prilikom preuzimanja. Korisnik mora grešku odmah fotografirati i fotografiju poslati na prodavateljevu e-mail adresu: info@balonmania.ba .

Nakon preuzimanja pošiljke s napuhanim balonima na helij ili zrak i figura od napuhanih balona od strane korisnika naknadne reklamacije više ne možemo uvažavati. Molimo da se pridržavate uputa za postupanje s balonima napuhanim helijem ili zrakom i figura iz napuhanih balona (pogledajte INFORMACIJE uz pojedine proizvode).

*objašnjenje:

Helij hlapi iz balona koji onda nakon određenog vremena postaju neupotrebljivi.

 

RASKID UGOVORA O KUPOPRODAJI

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača korisnik ima pravo povrata kupljene robe i time do raskida ugovora o kupoprodaji, a da ne navodi razlog povrata. O namjeravanom raskidu ugovora o kupoprodaji  i povratu robe korisnik mora prodavatelja pismeno obavijestiti najkasnije u roku 14 dana od primitka robe i to na mail info@balonmania.ba ili na adresu Harlequin d.o.o., Dr.Adolfa Goldbergera 7d, Bosna i Hercegovina.

Korisnik robu mora vratiti najkasnije u roku 14 dana od poslane pismene obvijesti o raskidu ugovora o kupoprodaji i to u originalnoj ambalaži isključivo na svoj trošak kao paketnu pošiljku; pakete s otkupninom prodavatelj ne prihvaća. Roba koja se vraća mora biti nekorištena, neoštećena, u istoj  količini i ne smije imati vidljivih znakova uporabe. Povratu robe mora biti priložena kopija računa i ispunjen zahtjev kojeg korisnik dobije ovdjeJedini trošak koji ide na račun korisnika u vezi raskida ugovora o kupoprodaji je trošak povrata robe. 

Korisnik ima pravo do raskida ugovora o kupoprodaji i povrata robe za sve proizvode, osim za proizvode i usluge koji podliježu  Članu 48. Zakona o zaštiti potrošača. U ovu skupinu spadaju usluge izvršene posebno za korisnika i roba koja nije primjerena za povrat jer je brzo kvaljiva ili je istekao rok uporabe. U ovu skupinu spadaju svi posebno za korisnika napuhani baloni helijem ili zrakom i figure iz napuhanih balona, zato jer helij s vremenom polako hlapi iz balona i to nije moguće spriječiti, a takav balon se ne može ponovo upotrijebiti kad helij ili zrak ispuste. Korisnik je dužan naručene napuhane balone helijem ili zrakom i figure iz napuhanih balona  (jer su baloni napuhani helijem ili zrakom po želji korisnika) preuzeti u dogovorenom roku i  odmah ih po preuzimanju pregledati. Ako proizvod ne odgovara naručenom ili korisnik otkrije materijalni nedostatak (puknuti baloni) mora pošiljku odbiti odmah prilikom preuzimanja. Isto tako je korinsik dužan grešku odmah fotografirati i fotografiju poslati na prodavateljevu e-mail adresuinfo@balonmania.ba .

Nakon preuzimanja pošiljke s balonima napuhanim helijem ili zrakom i figura iz napuhanih balona od strane korisnika reklamacije više ne priznajemo. Molimo Vas da uvažite upute za postupanje s balonima napuhanim helijem ili zrakom i figurama iz napuhanih balona (pogledajte INFORMACIJE uz pojedinačne proizvode).

POSEBNO UPOZORENJE ZA PAKETE S NAPUHANIM BALONIMA:

Korisnik je dužan naručene balone napuhane helijem ili zrakom i figure iz napuhanih balona (baloni su napuhani helijem ili zrakom po želji korisnika) preuzeti u dogovorenom roku. Ako korisnik balone ne preuzme najkasnije na definiran dan dostave* reklamacije (povrat kupnine za napuhane balone) ne uvažavamo.

*obrazloženje: jer helij ili zrak hlapi iz napuhanih balona, oni su nakon određenog vremena neupotrebljivi.

Ako se korisnik odluči za raskid ugovora o kupoprodaji proizvoda koji čine komplet, može zahtijevati povrat kupnine za cjelokupan komplet, pod uvjetom da komplet ne sadrži balone napuhane helijem ili zrakom i figure iz napuhanih balona. Ako komplet sadrži balone napuhane helijem ili zrakom i figure iz napuhanih balona, korisnik može zahtijevati povrat kupnine, ali u tom slučaju mu se odbije vrijednost balona napuhanih helijem ili zrakom i figura iz napuhanih balona bez popusta.

TROŠKOVI POVRATA ROBE

Troškovi vraćanja robe idu na teret korisnika. Prodavatelj  korisniku  vraća novac bez poštarine odmah odnosno najkasnije u roku 14 dana od primitka pismene obavijesti o raskidu ugovora o kupoprodaji te primitku vraćene robe. Prodavatelj zadržava pravo da primljenu uplatu drži na svojem računu tako dugo dok mu se ne vrati roba s povrata. Iznos novca se korisniku vraća na isti način kao što je novac bio uplaćen.

U slučaju opravdanosti reklamacije, troškove ponovnog slanja pokrit će prodavatelj online trgovine Balonmania.

GARANCIJA

Ako za kupljen proizvod uvažavate garanciju, o tome ćete biti posebno obavješteni uz priložen garantni list ili će to biti označeno na računu. Isto tako na garantnom listu ili računu pronaći ćete upute koje morate slijediti za uspješno uvažavanje reklamacije. Želite li reklamirati proizvod morate ispulniti ovaj garancijski obrazac i priložiti ga uz račun vraćenom proizvodu. Ako informacije o garanciji ne pronađete onda za kupljen proizvod reklamacije ne možete uvažavati.

MATERIJALNI NEDOSTATAK                                                          

Unatoč trudu i pažljivom postupanju sa svim našim proizvodima može se dogoditi da kupljeni proizvod ima materijalni nedostatak o kojem nas morate obavijestiti u zakonom određenom roku putem našeg obrasca za materijalne nedostatke, a pronađete ga ovdje. Nedostatak morate točno opisati i po mogućnosti priložiti i fotografiju nedostatka. Pravo do uvažavanja materijalnog nedostatka određuje Zakon o zaštiti potrošača  (Član 47.), Zakon o obveznim odnosima (članci 478-484).  Materijalni nedostatak postoji ako:

  • kupljena roba nema svojstva koja su potrebna za njenu normalnu uporabu ili promet;
  • kupljena roba nema svojstva potrebna za posebnu uprabu za koju kupac kupuje, a prodavatelju su bila poznata ili bi mu morala biti poznata;
  • kupljena roba nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno propisane ili  dogovorene;
  • primljena roba ne odgovara uzorcima ili modelima, osim ako je uzorak ili model bio pokazan zbog obavijesti.

 

Po primitku obrasca za uvažavanje materijalnog nedostatka proizvod ćemo pregledati i usporediti ga s jednakim i ispravnim proizvodom te dati konačnu ocjenu i mišljenje.

PRIGOVORI I SPOROVI

Online trgovina Balonmania djeluje u skladu s važećim Zakonom o zaštiti potrošača i brine o učinkovitoj obradi prigovora, rješavanju problema i reklamacija. U slučaju poteškoća, prigovora ili reklamacija možete nam pisati na našu info mail adresu: info@balonmania.ba . Ako želite, možete nam ostaviti Vaš telefonski broj i pozvat ćemo Vas povratno. Online trgovina Balonmania će korisniku najkasnije za 5 radnih dana potvrditi da je zaprimila prigovor, a u slijedećih 8 dana ga obavijestiti o toku postupka i trajanju obrade. Cjelokupan postupak prigovora ćemo voditi strogo povjerljivo.

Mogući sporovi rješavaju se sporazumno, a ako se prodavatelj i korisnik ne mogu sporazumno dogovoriti za sve daljnje postupke nadležan je Općinski sud u Zenici.